Weekers is nog steeds de juiste man op de juiste plaats, voor fraudeurs

125.000 Nederlanders moeten paspoortkopietjes naar de fiscus sturen, terwijl minister Plasterk waarschuwt voor id-fraude

En weer blundert de fiscus. Alsof de chaos daar nog niet groot genoeg is, blijkt nu dat het aangifteprogramma niet afgestemd op jonge weduwnaars, weduwen en wezen.

Deze hebben namelijk in bepaalde gevallen recht op bepaalde voordelen maar daar voorziet het programma niet in. De Belastingdienst herstelt momenteel de fout. Volgens PvdA-Tweede Kamerlid Nijboer is verantwoordelijk VVD-staatssecretaris Weekers echter ‘nog steeds de juiste man op de juiste plaats’.

Het weduwen en wezen-hiaat in het aangifteprogramma is de zoveelste flater onder verantwoordelijkheid van brekebeen Weekers; Bulgarenfraude, niet of te laat betaalde toeslagen, een onbereikbare Belastingtelefoon en lekkende belastingmedewerkers. Daarnaast is de VVD’er aangeschoten wild nadat hij eind 2013 de Senaat werd uitgejaagd met zijn niet-deugdelijke pensioenplannen.

Vandaag debatteert de Tweede Kamer tijdens een ingelast debat over de toeslagen die honderdduizend Nederlanders niet of te laat ontvingen van de Belastingdienst. Toeslagen die Bulgaren hier jarenlang straffeloos konden ophalen, maar die aan rechthebbende Nederlanders niet worden uitgekeerd.

Volgens de staatssecretaris moeten burgers niet zeuren en gewoon doen wat wordt gevraagd, namelijk hun bankafschrift en een kopietje van hun paspoort opsturen, vertelde hij eerder tegen de NOS. Kabinetscollega minister Plasterk ontraadt echter het opsturen van kopietjes van identiteitspapieren gezien de toename van identiteitsfraude. 125.000 Nederlanders die straks een kopietje van hun identiteitsbewijs opsturen? De kiem voor een nieuwe Belastingramp is alweer gelegd.

Inderdaad, de juiste man op de juiste plaats, voor fraudeurs.

(Bron: De Telegraaf)

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.