Wat zijn Roemer en zijn SP toch stil

Wat is het toch stil bij de SP. De socialisten zouden hun finest hour moeten beleven met dit kabinet dat grossiert in ondoordachte en wereldvreemde voorstellen, maar bij de rode tomaten blijft het stil. Geen wonder dat er volgens De Telegraaf binnen de SP steeds meer wordt gemord over het leiderschap van Roemer.

Als de socialisten de komende gemeenteraadsverkiezingen en Europese verkiezingen verliezen, is het gedaan met de gezellige Brabander.

Over de verstrekkende kabinetsvoorstellen die bijstandsgerechtigden, wajongers, gehandicapten en ouderen treffen hoor je de socialisten niet of nauwelijks. Nu de grote linkse concurrent, de PvdA met handen en voeten gebonden is aan de coalitie, zou het toch prijsschieten moeten zijn voor Roemer en co. Maar anderen halen de kastanjes uit het vuur: de FNV stond gisteren op tegen de maatregelen die wajongers treffen, wethouders en sociale diensten voeren luid oppositie tegen de tegenprestatie voor een bijstandsuitkering en Wilders neemt de strijd tegen Europa voor zijn rekening. Van de SP horen we niets.

Als het om de opvolging van Roemer gaat, is volgens De Telegraaf het huidige Kamerlid Sharon Gesthuizen dé dark horse. ‘Een pitbull met lippenstift’ die als rijzende ster binnen de SP geldt. Ze is fris, ze heeft een neus voor publiciteit  en heeft inmiddels jaren ervaring op het Binnenhof.  ‘Gesthuizen wordt niet direct genoemd als een potentiële opvolger van Roemer, maar die outsiderrol maakt haar niet minder gevaarlijk’, aldus de krant.

(Bron: De Telegraaf)

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.