PvdA-commissie: bestuurders deelgemeente Feijenoord hechtten te veel aan geld

De voormalige PvdA-bestuurders van de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord hechtten in het verleden te veel aan de financiële vergoeding voor hun functie. Bovendien kenden ze de wortels van de sociaal-democratie niet en waren ze niet thuis in de PvdA en de partij-mores. Volgens de onderzoekers ligt de oorzaak waarschijnlijk in de culturele achtergrond van deze lokale politici.

Dat concludeert een interne PvdA-commissie onder leiding van oud-burgemeester van Utrecht Annie Brouwer-Korf. Zij onderzocht de cultuur binnen de PvdA in Feijenoord. Het onderzoek was vertrouwelijk maar lekte dinsdagochtend naar de media.

Eerder constateerde het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) al dat de PvdA-bestuurscultuur in de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord zich kenmerkt door vriendjespolitiek en politieke intimidatie. Na deze geruchtmakende conclusies van BING startte de PvdA zelf een intern onderzoek.

De eerder opgestapte voorzitter van de deelgemeente en zeer omstreden PvdA’er Seyit Yeyden staat overigens ondanks alle kritiek gewoon weer op nummer drie van de concept-kieslijst van de deelgemeente. Yeyden werd eerder beschuldigd van vriendjespolitiek en politieke intimidatie maar volgens de Rotterdamse PvdA is alles uitgesproken en kan de voormalige lijsttrekker weer op de lijst. De kandidatencommissie van de PvdA heeft laten weten dat Yeyden inmiddels ‘het nodige heeft geleerd’. 

(Bron: Radio1/Trouw.nl)

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.