Kamerleden: ‘wel heel veel toevalligheden’ rond Teeventapes

Opstelten: 'Dit zijn nu eenmaal de feiten'

Woensdag debatteert de Tweede Kamer over de Teeventapes. SP, CDA, D66 en GroenLinks eisen namelijk nadere uitleg van minister Opstelten van Justitie. In hun verdediging stapelden de minister en zijn staatssecretaris Teeven tot nu toe toevalligheid op toevalligheid.

‘Er vallen hier wel heel veel toevalligheden samen’, zegt CDA-Kamerlid Oskam. GroenLinks-collega Van Tongeren: ‘De mist blijft even dik. Het is heel toevallig wat hier allemaal gebeurt, maar het kan natuurlijk dat je door de bliksem wordt getroffen’. De SP’er De Wit wil nadere toelichting over de stroomstoring.

Afgelopen jaar blijken er zestien storingen bij het tappen te zijn geweest en dat is slechts één keer niet gemeld. Dat was inderdaad nèt de tap van het gesprek tussen de VVD-staatssecretaris en Van Rey. De storing duurde bijna een uur. Toen de Kamer Minister Opstelten vroeg aan te tonen dat ook andere gesprekken in dat storingsuur niet konden worden opgenomen, bleek dat door een procedurele fout de gegevens hiervan ook niet meer opvraagbaar waren. Opstelten snapt niets van alle scepsis: ‘Dit zijn nu eenmaal de feiten’.

De tap van een telefoongesprek van staatssecretaris Teeven met de van corruptie verdachte politicus Van Rey zou door een stroomstoring niet hebben plaatsgevonden. Het onderwerp van gesprek was mogelijk een burgemeestersbenoeming en spreken over zo’n benoeming is strafbaar.

(Bron: De Telegraaf)

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.