Nederlandse rijksvertegenwoordiger op Bonaire declareerde dubbel

Voormalig CDA-minister Hillen was enige tijd politiek adviseur van verdachte partijleider

De rijksvertegenwoordiger op de Nederlandse eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba, de CDA’er Wilbert Stolte lijkt te hebben gerommeld met zijn declaraties.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken wil nu opheldering van hem. NRC Handelsblad vond uit dat Stolte in het verleden sommige dagen dubbele dagvergoedingen declareerde, zowel in Den Haag als op Bonaire. Voor de grootste oppositiepartij op Bonaire is het duidelijk dat Stolte ‘fraude en diefstal’ heeft gepleegd.’Een van de belangrijkste taken van de rijksvertegenwoordiger is het toezicht op de integriteit van het bestuur. Dubbel declareren is fraude en diefstal’, zegt oppositieleider Robbie Beukeboom.

Eerder al werd duidelijk dat de christen-democraat te nauwe banden had met de plaatselijke christen-democratische partij de UPB waarvan politici eveneens van fraude en corruptie worden verdacht. Stolte bemoeide zich bovendien te veel met strafrechtelijke onderzoeken tegen de partij. Voormalig CDA-minister van Defensie Hans Hillen was enige tijd politiek adviseur van de verdachte partijleider Ramonsito Booi.

PvdA-Minister van Binnenlandse Zaken Plasterk riep Stolte in september op het matje en drooeg hem op in mei 2014 op te stappen. Drie jaar eerder dan gepland.

(Bron: NRC Handelsblad)

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.