VVD-duo Teeven Opstelten in zwaar weer door Teeventapes

Na staatssecretaris Teeven komt nu ook minister Opstelten van Justitie en Veiligheid in een lastige situatie door het gerommel rond de Teeventapes.

Volgens de VVD-bewindsman is er door een stroomstoring geen tap van een beladen gesprek tussen Teeven en de van corruptie verdachte Van Rey. De Tweede Kamer wil nu bewijzen zien van die stroomstoring. Maar daar wil de minister niets van weten: ‘Men moet maar uitgaan van mijn woord’. Uit peilingen blijkt inmiddels dat tweederde van de Nederlanders Opstelten niet gelooft. GroenLinks, D66 en het CDA hebben nu zelfs technici ingeschakeld om achter de waarheid te komen.

De telecomdeskundige Pluijmers van het Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau verwacht niet dat een stroomstoring heeft plaats gevonden. Hij zei in De Telegraaf: ‘Zulke belangrijke systemen hebben altijd een dubbele stroomvoorziening. Als de ene voeding uitvalt, gaat automatisch de reservevoeding aan. Als deze tapsystemen geen dubbele voeding hebben, zou dat ontzettend amateuristisch zijn. En dat verwacht ik niet, want Nederland tapt de meeste telefoons af te wereld.’

De VVD heeft inmiddels de handen vol aan Jos van Rey, de van corruptie verdachte politicus uit Roermond. Die neemt zeer effectief wraak op zijn partij, die hem eerder op een zijspoor parkeerde. Het liberale duo Teeven en Opstelten, bewindslieden op het voor de VVD belangrijke ministerie van Justitie en Veiligheid, balanceert inmiddels op een dun draadje.

(Bron: De Telegraaf)

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.