Rita Verdonk: ‘Asscher is een man naar mijn hart’

Met Teeven drinkt ze nog wel eens een kop koffie

Voormalig minister Rita Verdonk is enthousiast over minister Asscher. ‘Dat is een man naar mijn hart’, roemt de inmiddels uitgerangeerde politica de PvdA’er op Sociale Zaken. Naast Asscher is ze ook over Staatssecretaris Teeven positief, terwijl Rutte ‘veel meer een leider moet zijn’, aldus de 58-jarige Verdonk in De Telegraaf. Ze zegt ‘voor nu’ na haar politieke avonturen niet meer terug te keren in de politiek. ‘Voor nu’.

Over Asscher: ‘ Hij roept dingen die ik acht, negen, tien jaar geleden al riep. Maar toen mocht het nog niet van de PvdA. Zoals toen hij zei dat je niet meteen een racist bent als je vindt dat bepaalde bevolkingsgroepen het op sommige punten niet goed doen. In mijn tijd riep de PvdA dat nog volop, als ik wat zei over criminele Marokkanen of Antilianen die hier hun hand komen ophouden’, aldus de oud-VVD-prominent en Trots op Nederland-voorvrouw.

De Telegraaf sprak haar naar aanleiding van het verschijnen van Verdonks biografie ‘Mijn verhaal’.

Over premier Rutte is Verdonk minder enthousiast. “Mensen die door de crisis in problemen zijn gekomen, die hun huis niet verkocht krijgen, schoolgaande kinderen hebben, werkloos zijn geworden. Hij moet veel meer een leider zijn voor díe mensen’.

Met staatssecretaris Teeven drinkt de oud-minister van Immigratie nog wel eens een kop koffie. ‘Met de zaak Dolamtov heb ik hem ge-sms’t en dan sms’t hij ook terug. En dan gaan we samen een kop koffie drinken’

(Bron: De Telegraaf)

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.