Hele jeugdzorg dreigt met bankroet in januari

Dertigduizend medewerkers op straat

Na gemeenten willen ook de jeugdzorginstanties meer duidelijkheid van het kabinet over de drastische hervorming in de jeugdzorg. Door gebrek aan informatie ‘bevriezen banken al hun kredieten’, aldus Arthur Schellekens van Jeugdzorg Nederland. De vijftien bureaus Jeugdzorg dreigen in januari collectief een bankroet aan te vragen.

Daarmee dreigt een ontslag voor alle dertigduizend medewerkers.

Vanaf 1 januari 2015 bepalen gemeenten zelf bij wie ze jeugdzorg inkopen. Maar zowel gemeenten als de instanties krijgen naar eigen zeggen onvoldoende informatie om zich goed voor te bereiden. Van Rijn zelf zei tegen De Telegraaf het probleem van de financiering serieus te nemen.

D66 Kamerlid Bergkamp: ‘Staatssecretaris Van Rijn moet veel meer regie voeren’. De PvdA is echter boos op de instellingen. Kamerlid Ypma: ‘Ze stellen hun eigenbelang centraal, in plaats van dat van het kind’.

(Bron: De Telegraaf)

1 Reactie op Hele jeugdzorg dreigt met bankroet in januari

  1. Een paar maanden gedelen ben ik met BJZ in Alkmaar begonnen met een nieuw traject voor ouders. Het gaat hierbij om zogenaamde preventieve mediation, waarbij de ouders kunnen voorkomen dat er allerlei procedures worden gestart welke zij op voorhand al als zeer negatief ervaren.Ouders zien BJZ als een organisatie die er is om hen hun kind(eren) af te nemen.Helaas zal de financiering een probleem worden, terwijl preventieve mediation juist tot minder uitgaven bij BJZ zal leiden. Ook het justitieble apparaat wordt ontlast. Er zou dus geld voor vrijgemaakt kunnen worden, maar dat mag niet.Wat te doen?De achterliggende gedachten zijn:- de belangen van kind(eren) worden behartigd (staan voorop)- de ouders worden weer ouders- ouders nemen heft weer in eigen handen (versntwoordelijkheid)- beeldvorming BJZ wordt positief beefnvloed- lastenverlichting BJZ en judtitieel apparaatMijn website is niet up-to-date. Wordt aan gewerkt.

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.