Timmermans getipt als nieuwe eurocommissaris

Wouter Bos is benaderd, maar hij weigerde

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans wordt getipt als nieuwe Nederlandse eurocommissaris en opvolger van Neelie Kroes.

Het liefst wil de PvdA-minister de baan van hoge vertegenwoordiger van buitenlandse zaken, maar op deze hoofdprijs zou Nederland geen kans maken. De post op Buitenlandse Handel zou mogelijk nog wel kunnen. De bewindsman wil het in elk geval heel erg graag. Dat schrijft de politiek journalist Paul Jansen vandaag in de Telegraaf. In 2014 treedt een nieuwe ploeg aan in Brussel. Kroes keert na twee termijnen niet meer terug.

Er is volgens Jansen ook nog een kansje dat het kabinet alsnog een vrouw naar voren schuift. Daarmee haal je in ‘het Europa van de gelijke kansen’ zeker een wit voetje. Volgens de Telegraaf is er op dit moment echter geen geschikte vrouwelijke kandidaat.

Het wordt hoogstwaarschijnlijk een PvdA’er, nadat de VVD de afgelopen vijftien jaar een commissaris leverde. Wouter Bos zou al door zijn partij benaderd zijn, maar hij weigerde. CDA’er Maxime Verhagen is volgens de Telegraaf ‘een dark horse‘.

Timmermans wil volgens geruchten zó graag, dat er een verband zou zijn tussen zijn kandidatuur en zijn voortrekkersrol inzake de Nederlandse bijdrage aan de VN-missie naar Mali.

(Bron: De Telegraaf)

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.