Bontes staat helemaal alleen in de PVV

PVV-Kamerlid Louis Bontes krijgt van zijn collega’s geen enkele steun voor zijn protest tegen de gesloten en niet-democratische cultuur in de partij. Gisteren liet Kamerlid Graus al aan De Telegraaf weten dat Bontes ‘last heeft van hoogmoed’. Ook van de andere PVV-politici verklaart niemand zich solidair met Bontes.

‘Ik heb geen zin in LPF-toestanden of mensen die het eigen nest bevuilen’, zegt het Gelders Statenlid Van Kampen in het AD. PVV-senator Sørensen herkent zich helemaal niet in Bontes’ verhaal. ‘Ik vind Geert heel wijs en dat zeg ik niet omdat hij mijn baas is. Ik merk helemaal niets van een dictatoriale sfeer. Ik kan zo bij Geert binnenlopen en overal met hem over discussiëren.’ De krant kreeg verder niemand te spreken.

De Volkskrant sprak PVV’er en voorstander van hervormingen Geert Tomlow. Hij was in 2006 kandidaat-Kamerlid maar trok zich alsnog terug. Tomlow verwacht dat Bontes maandag of dinsdag hard wordt afgerekend. ‘Ik denk dat hij maandag, meteen na het herfstreces, uit de partij wordt gegooid. En anders dinsdag. Of hij moet in de fractie toch meer steun hebben dan wij nu denken, maar er is niets dat daarop wijst’, aldus Tomlow.

(Bron: AD, de Volkskrant)

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.