Bijdrage aan VN-missie Mali is een goedmakertje na internationaal gehannes Kabinet

Maandenlange wrijving tussen VVD en PvdA over Nederlandse steun aan de VN-vredesmissie in Mali veroorzaakte de laatste maanden internationale reputatieschade. Doordat de coalitiepartners er niet uitkwamen, PvdA wilde deelnemen, VVD niet, moesten Nederlandse diplomaten in Brussel en Parijs op beslissende momenten hun mond houden. Het besluiteloze Nederland irriteerde daar met name Frankrijk mee. Maar Nederland wil het nu goedmaken.

Oud-PvdA-minister Koenders leidt de VN-missie in Mali en riep deze week alle VN-leden op tot het sturen van militairen. Nederland gaat daar nu gehoor aan geven. Ook minister-president Rutte is namelijk na lang aarzelen akkoord.

Het kabinet, minister van Buitenlandse Zaken Timmermans voorop, wil de opgelopen reputatieschade herstellen door alsnog met een forse militaire macht deel te nemen aan de VN-vredesmissie in Mali. Het gaat om ongeveer 400 militairen. Het wordt ook een missie in het hoogste geweldspectrum met commando’s, inlichtingenofficieren en Apachehelikopters.

(Bron: de Volkskrant)

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.