De nieuwe begroting toont tevens nieuwe coalitie

D66, SGP en CU voeren de facto geen oppositie meer

Feitelijk zijn D66, de SGP en ChristenUnie vanavond tot de coalitie toegetreden.

Voormalig Eerste Kamerlid en PvdA’er Noten vindt dat de partijen onderdeel zijn geworden van de regering. Noten: ‘Ik zie vanavond een nieuwe coalitie. Het akkoord is mooi, maar ik wacht op een goede uitvoering. Daarbij zijn de drie partijen de komende jaren noodzakelijk’. D66, de SGP en ChristenUnie zouden volgens hem ministersposten moeten krijgen.

Het akkoord vormt een begin van de verdere uitvoering van de hervormingen en bezuinigingen. Nog steeds blijft het kabinet bij de ambitie om zes miljard te bezuinigen. De drie ‘gedoogpartijen’ hebben zich daar nu aan verbonden. Grote hervormingen als de pensioenvoorstellen zullen, zo is de verwachting, straks door hen worden gesteund in de Tweede en Eerste Kamer.

D66-leider Pechtold ontkende vanavond een gedoogpartner te zijn, maar dat is tegen beter weten in. D66, SGP en CU voeren de facto geen oppositie meer.

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.