FNV-bestuurder: ‘We gaan werkgevers strenger aanpakken’

'We gaan werkgevers echt aan de afspraken in het sociaal akkoord houden'

De hete herfst lijkt begonnen. FNV-topbestuurder Mariëtte Patijn opende vanochtend in het Algemeen Dagblad de aanval op de werkgevers. ‘We gaan werkgevers strenger aanpakken. We gaan ze echt aan de afspraken in het sociaal akkoord houden.’ Het is een voorschot op de cao-besprekingen met werkgevers dit najaar. ‘Het ligt niet voor de hand dat onze looneisen omlaag gaan. We vragen wat extra’s.’

Op 30 november start de vakbond een campagne voor meer banen en inkomen. ‘En ik verwacht nog veel meer acties’, waarschuwt Patijn.

De FNV-bestuurder heeft stevige kritiek op het ‘koplampgedrag’ van ondernemers:’Waren de werkgevers maar wat feller aan het ondernemen’. Volgens de vakbondsbons zitten ondernemers af te wachten tot het beter gaat en wentelen ze meer risico’s af op werknemers, met onzekere contracten. Patijn vindt dat er veel te weinig in werknemers wordt geïnvesteerd: ‘Behoorlijk wat werkgevers zijn volledig nalatig’.

Uit een doorlopend FNV-onderzoek blijkt dat één op de vijf werknemers niet kan rondkomen. De FNV vindt dat werknemers na jaren inleveren hard toe zijn aan meer euro’s in de portemonnee. Op het continue internetonderzoek van de FNV de Gewoongoedwerkmeter.nl lieten 13.000 werknemers hun reacties achter.

(Bron: AD)

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.