Henk Krol stapt op als leider 50PLUS: ‘Mijn vijanden hebben gewonnen’

Henk Krol stopt als Kamerlid en leider van 50Plus. Dat maakte hij vrijdagochtend bekend.

Uit een publicatie in de Volkskrant blijkt dat Krol jarenlang als directeur van de Gaykrant geen pensioenpremies heeft betaald voor zijn personeel. Het gaat om enkele tienduizenden euro’s. Hij zou volgens de Volkskrant het geld hebben achtergehouden dat de werknemers zelf inlegden waardoor bij hen een pensioengat van 4 tot 5 jaar ontstond.

‘Ik ben een strijder in hart en nieren, geen boekhouder’, verklaarde Krol vrijdagochtend. ‘Mijn strijd is gestreden, mijn vijanden hebben gewonnen’. ‘Na de publicatie in de Volkskrant is het voor mij onmogelijk door te gaan als volksvertegenwoordiger. Ik Henk Krol stapt op als leider 50PLUS: ‘Mijn vijanden hebben gewonnen’ kan niet anders dan mijn functie neerleggen.’ Op de beschuldigingen over de pensioenpremies gaat hij niet in.

Eerste Kamerlid en oprichter van 50plus Jan Nagel noemde het aftreden op Radio 1 ‘triest voor Krol en voor de partij’.

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.