Weekers en Klijnsma maken potje van pensioendossier

Bewindspersonen onder curatele van Rutte en Asscher

De staatssecretarissen Weekers en Klijnsma maken een potje van het pensioendossier in de Eerste Kamer. ‘Het zijn niet de toptalenten van het kabinet’, aldus een bron in het kabinet. Ze zijn inmiddels onder curatele gesteld van premier Rutte en vicepremier Asscher. Terwijl de urgentie voor het kabinet groot is, treuzelt het bewindsduo.

De pensioenplannen vormen de grootste bezuiniging van het kabinet. Het gaat om 3 miljard euro. Ondertussen lijkt er echter nog geen meerderheid voor in de Eerste Kamer, zeker nu het CDA zeer hoogstwaarschijnlijk geen steun geeft. Maar het kabinet treuzelt en lijkt zich niet bewust van haar hachelijke positie. Zo benaderde de VVD’er Weekers pas vorige week de senatoren voor verkennende gesprekken. PvdA’er Klijnsma is weliswaar al wat langer in gesprek met senatoren maar zij wordt ‘een maatje te klein’ genoemd.

De bewindslieden verbaasden de senatoren half september door te melden dat ze meer tijd nodig hebben om de serie schriftelijke vragen te beantwoorden. Hierdoor wilden ze een debat gepland op 8 oktober wat later inplannen. Weekers moest namelijk eerst nog op dienstreis naar Washington. Toen de Eerste Kamerleden lieten weten dat het debat dan pas op 29 oktober zou plaatsvinden, zegde Weekers zijn alsnog reis af.

De tijd dringt. Wanneer de plannen voor 2014 in oktober door de Eerste Kamer zouden komen, zou de Raad van State er nog naar moeten kijken ruim vóór het nieuwe jaar. Bovendien moeten pensioenuitvoerders voldoende tijd krijgen om de wijzigingen in hun systemen te verwerken.

(Bron: De Telegraaf)

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.