50PLUS-soap gaat door: vertrouwelijke mails op straat

Voorzitter Holthuizen woedend op Partijleider Krol en senator Nagel

De 50PLUS-soap is nog niet voorbij. Partijvoorzitter Willem Holthuizen is namelijk woedend op de politieke top van de partij omdat deze, bestaande uit partijleider Henk Krol en senator Jan Nagel, vertrouwelijke mails heeft rondgestuurd binnen de ouderenpartij. Nagel erkent dat hij de mails heeft rondgestuurd, schrijft De Telegraaf naar wie de mails zijn gelekt. Nagel: ‘Wij willen tegenwicht bieden aan de visie van het bestuur op het royement van bestuurslid Hernandez en campagneleider Schouw’.

In een van de mails staat te lezen wat Krol afgelopen weekend aan bestuursleden mailde nadat deze bestuursleden zonder verder overleg een ander bestuurslid en de campagneleider hadden geroyeerd. Krol: ‘Heb je oogkleppen op voor het feit dat PvdA en VVD in de schijnwerpers taan met al hún ellende en schiet je hen te hulp door ons in die hachelijke positie te manoeuvreren?’ Bestuurslid Hernandez en Campagneleider Schouw zouden het bestuur hebben gechanteerd en daarom zijn geroyeerd. Uit de gemailde ontslagbrief van Hernandez blijkt echter dat zij het chantagevoorstel aan Krol zelf heeft gedaan. De 50PLUS-partijleider Krol ontkent dat, terwijl voorzitter Holthuizen stelt dat Krol er meerdere malen over sprak met het bestuur.

Ook blijkt nu dat voorzitter Holthuizen al in augustus wilde opstappen omdat 50PLUS-senator Nagel zich te veel met het bestuur bemoeide. Holthuizen in een mail aan Nagel: ‘Of je houdt je van nu af aan echt op de achtergrond of ik ben weg’.

Wordt vervolgd.

(Bron: De Telegraaf)

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.