Buma tegen Samsom: ‘u zoekt het maar uit!’

CDA-leider Sybrand Buma snauwde tijdens de Algemene Beschouwingen naar PvdA-collega Diederik Samsom: ‘U zoekt het maar uit!’ Dit deed hij nadat de laatste niet bereid bleek compromissen te sluiten met de christen-democraten. Ook fractievoorzitter Arie Slob van de ChristenUnie was flink teleurgesteld in de halsstarrige houding van Samsom. Beide partijen, en dan met name het CDA, zijn belangrijke mogelijke partners voor het kabinet in de Eerste Kamer.

‘Hij gooit tot drie keer de deur dicht en is drammerig bezig met zijn eigen gelijk’, zei Buma. CU-voorman Slob vond Samsom ‘weinig beweeglijk. Eerlijk gezegd vind ik dat onbegrijpelijk en als u zo blijft sluit ik me bij Buma aan’. De fractievoorzitters zien een groot verschil in de houding van Samsom en die van VVD-fractievoorzitter Zijlstra, die ze constructiever vinden.

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.