Teeven gaat verblijfsvergunningen verkopen

Aanvrager en vermogen getoetst

Verblijfsvergunningen te koop! Personen kunnen vanaf 1 oktober namelijk voor ten minste een jaar een verblijfsvergunning krijgen wanneer ze eerst 1.250.000 euro investeren in het Nederlandse bedrijfsleven. Dat meldt het ministerie van Veiligheid en Justitie. VVD-Staatssecretaris Teeven verwacht enkele honderden aanvragen en beschouwt de investeringen als een impuls aan de Nederlandse economie.

Na het jaar wordt gekeken of de vreemdeling-investeerder nog steeds aan de voorwaarden van de regeling voldoet. De investering, het bedrijf waarin wordt geïnvesteerd en de herkomst van het geld worden eerst getoetst. Ook wordt gekeken of de rijke aanvrager een gevaar vormt voor de openbare orde of de nationale veiligheid.  Canada, de VS, Australië, Groot-Brittannië, Frankrijk en Ierland hebben ook al dergelijke regelingen voor vermogende vreemdeling.

Als Teeven van de toetsing serieus werk maakt, is dit gewoon een goed idee. Al wordt het harde beleid van deze staatssecretaris voor arme vluchtelingen nu wel extra schrijnend. De vraag is wat de PvdA hiervan vindt.

(Bron: Rijksoverheid.nl)

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.