Oud-PvdA-minister Stemerdink: ‘Samsom vernietigt PvdA’

Samsom faalt ernstig als leider

‘Het is uitermate dom om het besluit om de JSF aan te schaffen nu te nemen en het is de doodsteek voor de Partij van de Arbeid. De PvdA is elke politieke richting kwijt’, dat zei oud-minister van Defensie Bram Stemerdink in het tv-programma EenVandaag donderdag. ‘Samsom vernietigt met zijn beleid de Partij van de Arbeid.’

De PvdA’er had ook zware kritiek op het begrip ‘participatiemaatschappij’. Stemerdink was zichtbaar boos: ‘Dan nog de  participatiemaatschappij uit de troonrede. Dat vertalen kiezers als ‘we moeten het voortaan zelf opknappen, de overheid laat het afweten’. Ik vind dit dodelijk voor een sociaal democratische partij. De PvdA heeft geen boodschap meer en dat is volstrekt onacceptabel. Samsom faalt ernstig als politiek leider’.

Het tijdstip van het besluit tot aanschaf van de JSF noemt de oud-bewindsman merkwaardig: ‘De defensienota is nog niet eens besproken in de Tweede Kamer, hoe kan je dan al besluiten voor de JSF?’.

Het verzet tegen de aanschaf binnen de PvdA lijkt te groeien. Vrijdag is door de onrust een ingelaste fractievergadering gepland over het onderwerp. Aanstaande zaterdag komen de PvdA-leden voor een politieke ledenraad bijeen in Zwolle. De verwachting is dat een aantal afdelingen zich zal uitspreken tegen de JSF. De afdeling Leeuwarden ronselt momenteel zelfs afdelingen om naar het partijcongres in Zwolle te komen en zich uit te spreken tegen de koop van de toestellen. Bijna tachtig afdelingen zijn volgens de voorzitter van Leeuwarden tegen.

(Foto: screenshot Eenvandaag)

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.