De Eerste Kamer behandelt pensioenplannen 8 oktober

Dinsdag 8 oktober wordt de dag van de waarheid voor de pensioenplannen van het kabinet, dan behandelt de Eerste Kamer de plannen. Eerst wordt er nog een ronde ingelast met schriftelijke vragen van de VVD en de SP.

Het kabinet heeft nu geen meerderheid in de Senaat. Alle ogen zijn nu gericht op het CDA dat het kabinet aan een meerderheid kan helpen. De christendemocraten steunen het huidige plan echter zeker niet, liet de woordvoerder van de Senaatsfractie Hoekstra al weten. Er liggen een paar fundamentele verschillen van inzicht tussen het CDA en de coalitie. Het kabinet verwacht er met het CDA uit te komen. Jetta Klijnsma (PvdA Sociale Zaken) zei dinsdagmiddag tegen Radio1 dat onderhandelen nu eenmaal gebruikelijk is bij dit soort grote plannen. Ze besloot met goede moed: ‘we komen er wel uit.’

De plannen leiden tot een besparing van 3 miljard.

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.