D66-senator Backer: ik voer geen ‘dictaten van sociale partners’ uit

De Telegraaf: 'loopgravenoorlog'

De Eerste Kamerleden van CDA en D66 zijn niet onder de indruk van de oproep van werkgeversvoorman Wientjes. D66-senator Backer spreekt zelfs van ‘dictaten van sociale partners’. Ook CDA-senator Hoekstra blijft negatief over de pensioenvoorstellen: ‘Het kabinet doet een greep in de toekomstige beurs van de burgers, om nu te bezuinigen’. De Telegraaf spreekt al van een ‘loopgravenoorlog’.

Wientjes verzocht de senatoren zondag geen ‘politieke spelletjes’ te spelen met de pensioenplannen maar het ‘maatschappelijk belang’, rust in de polder, voorop te stellen. D66 senator Backer tegen de Telegraaf: ‘Het kabinet en Wientjes zeggen steeds: dit hebben we nu eenmaal zo afgesproken in het sociaal akkoord. Maar de sociale partners maken geen wetten in dit land, dat doen het kabinet en de Staten-Generaal. Ik zou mijn werk niet goed doen als ik dictaten van sociale partners uitvoer’.

 

 

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.