Erica Terpstra heeft bedenkingen bij keuze voor Tokio

Problemen Fukushima zijn 'hot item'

Oud-politica en oud-voorzitter van de sportbond NOC*NSF Erica Terpstra heeft gemengde gevoelens bij de uitverkiezing van Tokio als organiserende stad van de Olympische Spelen 2020. ‘Voor de Japanners is het natuurlijk prachtig dat ze de Olympische Spelen weer hebben binnengehaald maar ik moet wel wat kanttekeningen plaatsen bij de keuze voor Japan.’ Ze maakt zich zorgen over de situatie met de kerncentrale in Fukushima, waar in 2011 een nucleaire ramp plaatsvond.

‘Daar ben ik niet helemaal gerust op, daar moet echt aan gewerkt worden. Misschien is dit een extra stimulans voor de Japanse regering om dat voor elkaar te krijgen’, aldus de oud-zwemster tegen het ANP. ‘Ze zeggen dat ze het onder controle hebben, maar dat is niet helemaal waar. Ik hou het erg in de gaten, want dit is letterlijk en figuurlijk een ‘hot item’.’

 

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.