Wilders wil opheldering ‘zomerflirt’

Er wordt gesproken óver het CDA, niet mét

Nu bekend is geworden dat RutteII deze zomer heeft geflirt met D66 en in mindere mate het CDA om de coalitie te verbreden, wil PVV-leider Wilders opheldering. Wilders twitterde dat het overleg ‘ondemocratisch en paniekerig’ is. Hij wil snel uitleg daarover van premier Rutte.
Vanochtend werd bekend dat Rutte II de twee partijen benaderde om de coalitie mogelijk uit te breiden. Het initiatief kwam van VVD-leider Halbe Zijlstra die, ook namens de premier een kopje koffie ging drinken bij Pechtold. Later, begin juli volgde in Scheveningen een lange strandwandeling met PvdA-leider Diederik Samsom. Die was kritischer over uitbreiding en zei tegen de D66-voorman dat deze best kon bijsturen op het kabinetsbeleid, maar vanuit de oppositie. Tot verdere inhoudelijke besprekingen is het daarna niet meer gekomen.

Opvallende is dat het CDA helemaal niet is benaderd. ‘Er werd vooral zonder het CDA, over het CDA gesproken’, aldus een ingewijde in de Telegraaf.

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.