VVD-achterban boos over verdwijnen heffingskorting

VVD achter verregaande nivellering

De VVD-achterban is boos. Op de VVD-site komen tientallen boze reacties binnen over het verdwijnen van de algemene heffingskorting voor de hogere inkomens. Nederlanders die meer verdienen dan 55.991 euro, mogen in de toekomst niet langer 2.001 euro in mindering brengen op hun de inkomstenbelasting. Dit mogen we een sterk nivellerende maatregel noemen. Het n-woord werkt als een rode lap op de liberale stier. De rel rond de inkomensafhankelijke zorgpremie toonde dat in oktober 2012 overtuigend aan.

Met de afschaffing van de heffingskorting is het inkomensafhankelijke eigen risico in de zorg van de baan (dat bleek sowieso organisatorisch onhaalbaar). De VVD’ers in het kabinet zullen hoe dan ook moeten nivelleren van hun coalitiepartner PvdA.

Het schrappen van de algemene heffingskorting kost werkenden met een bovenmodaal inkomen tot 2.001 euro netto per jaar. Waarschijnlijk wordt dat de algemene heffingskorting stapsgewijs teruggebracht.

Een reactie op de VVD-site: ‘De VVD gaat akkoord om 2.000 euro van mij te stelen om het nivelleerfeestje van de PvdA te bekostigen?’ schrijft een reageerder. ‘Niet te geloven, de hele diefstal door de inkomensafhankelijke zorgpremie wordt nu binnengehaald door de diefstal van de heffingskorting.’

Het wordt weer eens duidelijk dat dit verstandshuwelijk tussen liberalen en sociaaldemocraten ten koste gaat van hun ideologische gezondheid. Rutte, Samsom: verbreed de coalitie, bel Pechtold én Buma nog eens of stop er gewoon mee.

(Bron: Elsevier)

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.