Hero Brinkman terug bij de politie

Initiatieven na PVV nauwelijks noemenswaardig

Het voormalig PVV-Tweede Kamerlid Hero Brinkman trad 2 september weer in dienst bij zijn oude werkgever de Amsterdamse politie. Dat meldde de politie 2 september. Wat de voormalig PVV-dissident gaat doen is niet helemaal helder. Brinkman zelf wilde ook geen toelichting geven aan de diverse media. De 48-jarige Brinkman werkte voordat hij de politiek inging, sinds 1985 bij het hoofdstedelijke korps. Eerst als agent, daarna als buurtregisseur en ten slotte als inspecteur. In 2006 werd hij Kamerlid.

In maart 2012 stapte Brinkman uit de PVV van Geert Wilders. Hij wilde de partij democratiseren maar werd daarbij naar eigen zeggen gedwarsboomd. Zijn vervolgprojecten zijn nauwelijks noemenswaardig: de Onafhankelijke Burgerpartij (waarvoor hij nog in de Provinciale Staten van Noord Holland uitkomt) en daarna het Democratisch Politiek Keerpunt mislukten, direkt en roemloos.

Brinkman had bij sommigen de reputatie van een agressieveling. In 2010 antwoordde hij de Volkskrant op de vraag of hij een hekel had aan zijn werk als ME-er:

“Nee, natuurlijk niet. Er is niks leukers dan het tuig dat jou probeert te raken terwijl je in de linie staat, later tijdens een charge op te zoeken en zo’n gozer een grote lat in zijn nek te douwen. Als je hem dan voor je wapenstok hebt liggen, reken dan maar dat je hem graag die brandende vlek in zijn rug wil meppen. Er is niks leukers dan dat, kan ik je verzekeren. En dat is helemaal volgens de wet.”

Fijne man.

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.