Aanschaf JSF volgende interne splijtzwam PvdA-fractie?

Na de strafbaarstelling van illegaliteit wacht de PvdA-Tweede Kamerfractie een tweede splijtzwam: het besluit tot aanschaf van de Joint Strike Fighter dat naar verwachting dit najaar valt.

Eind augustus was de fractie een aantal dagen in Sneek om het nieuwe politieke jaar te beginnen. Daar bleek de aankondiging van dit naderende besluit voor beroering te zorgen, volgens NRC Handelsblad. Sommigen spreken van het volgende gevoelige punt na de strafbaarstelling van illegaliteit. In 2009 is in tegenstelling tot het regeerakkoord besloten de definitieve beslissing over de aanschaf uit te stellen tot 2012. De PvdA (onder Wouter Bos in het laatste kabinet Balkenende) wilde de beslissing uitstellen tot er meer duidelijkheid was over een aantal facetten van het programma. Het besluit de JSF aan te schaffen wordt in het najaar verwacht. Als dit kabinet tenminste het najaar haalt….

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.